top of page

Anne & Bebek Dergisi Şubat Ayı Sayısındayız



Bu ay Anne & Bebek Dergisi’nde Peggi Play’in hikayesi yer alıyor. Kurucularımızdan Uzman Psikolog Begüm Köseler pandemi sürecinde evde bebekler ve çocuklarla geçen uzun oyun zamanlarında ebeveynlere ışık tutacak bilgiler verdi.


“Peggi Play, evde nasıl bir oyun ihtiyacını karşılıyor?


Peggi Play bebekler ve çocukların günümüzde oyun oynamak için doğal, kendiliğinden ve sade materyallere erişmesinin ne kadar zor olduğunu fark etmemizle başladı. Özellikle büyük şehir hayatında çocukların eskiye göre çok daha steril ve yapılandırılmış ortamlarda büyüdüğünü gözlemliyoruz. Hedefimiz çocukları doğa ile tekrar buluşturabilmek ve böylece onlara merak ve keşif arzularını harekete geçirecek oyun ortamları sunabilmek. Şu anda Peggi Play’de farklı gelişim alanlarına ve yaş gruplarına yönelik oyun setleri ve oyun araçları var. 6 – 18 Ay, 18-36 Ay bebekler ve 3 yaş ve üstü çocuklar için destekleyici oyun araçlarını gün geçtikçe geliştirmeye ve yenilerini eklemeye devam ediyoruz.


Oyuncak yerine “oyun araçları” demenizin bir nedeni var mı? Peggi’nin oyuncak sektöründeki diğer oyuncaklardan farkı nedir?


Genel görüşün aksine çocukların gelişimini destekleyecek en iyi oyuncaklar, büyük oyuncak mağazaları yerine doğada kendiliğinden bulunur. Çünkü doğa sunduğu güzelliklerle, tüm duyuların (görme, dokunma, işitme vb.) tam kullanımını teşvik eder. Çocuğa keşfedeceği büyük ve geniş bir alan sunar. Bu alanda çocuklar farklı materyalleri kullanır, üretir ve onları oyunlarına katar, işte biz buna oyuncak ya da oyun aracı diyebiliriz.

Çocuklarla evde oyun bazen kuralları belirlenmiş ve hedef odaklı aktiviteler, bazen de kendiliğinden gelişen coşkulu ve heyecanlı oyunlar olabilir. Çocukla evde geçen bir günün tamamında aktiviteler yapmak ya da oyun oynamak diye bir şeyin ise gerçekçi olmadığını söyleyebilirim.”


Peggi Play’in kuruluş hikayesi ve yazının tamamı Şubat ayı boyunca Anne & Bebek Dergisi’nde bulabilirsiniz.



12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page